2016年12月16日

 

Ray手記 - Ray
熊仔頭論盡男女關係
YouTube熱門原創影片排榜首

2016年12月08日
   

 

YouTube香港2016年度熱門影片排行榜出爐了,唔知你睇過幾多呢?
年度十大熱門原創影片排行榜,由又名「熊仔頭」的本地影音創作者、有超過 40 萬訂閱的 FHProductionHK,以「我在香港分手的日子─上集」排榜首,片中幽默剖析香港兩性關係,成功引起網民討論話題。而另一人氣創作人笑波子也打入排行榜,他將PIKO太郎轟動全球的洗腦神曲「PPAP」製造其二次創作影片「REAL en Pineapple Apple Pen (PPAP)」。
音樂影片方面,本地人氣樂隊 Dear Jane 以廣東歌「哪裡只得我共你」登上 YouTube 香港2016年度十大熱門音樂影片排行榜榜首。其實Dear Jane於2006年出道,有網民認為呢隻係佢地最好聽的歌咁話,不過MV頭一分鐘一個鏡頭跟足女主角幾條街,又係幾特別。

Ray~投身傳媒工作多年,由市場研究做起,一直與公關、廣告、新聞界結下不解緣,心境永遠青春。

回首頁      列印

 

/88



C觀點

中原城市領先指數

廚神

旅遊