2016年12月16日

 

Ray手記 - Ray
am730新聞相片展 與大眾細味社會成長

2016年11月15日
   

 

如果重大新聞沒有一張能夠表達事件嘅相片,對於編輯嚟講都幾頭痕,點解Ray無情情要講呢個傳媒業背後運作嘅事情呢?因為am730由噚日開始喺銅鑼灣時代廣場舉行得獎新聞相片展,邀請大家欣賞我哋過去十年來獲獎嘅新聞圖片及版面設計,希望與市民細味社會成長的故事。
今次展出嘅作品數量都幾多,因為除咗得獎嘅之外,仲精選咗新聞圖輯,以及behind the news的圖片故事,所以負責嘅同事要花盡心思,如何喺有限嘅空間展出最多嘅作品,於是就用咗多個六角型展板,咁就可以給市民大眾看得更多。


大家睇完展覽後,或者都好想收藏靚相,只要即場Like AM730 Facebook專頁,就會免費獲贈相展海報一張,數量有限,送完即止。


「am730得獎新聞相片展」詳情:
日期:11月14至20日
時間:上午10時至晚上9時
地點:銅鑼灣時代廣場地面有蓋展覽廳
費用:免費參觀


Ray~投身傳媒工作多年,由市場研究做起,一直與公關、廣告、新聞界結下不解緣,心境永遠青春。

回首頁      列印

 

/64



C觀點

中原城市領先指數

廚神

旅遊