2016年12月16日

 

晨早去旅行 - /
韓國好玩 K-Style Hub

2016年09月26日
   

 

K-Style Hub剛剛開業幾個月,最出名一定係免費試穿韓服(時間為1小時)。成班朋友著住宮廷服於大街上大搖大擺,真心覺得好搞笑!原來這個有4層樓高的主題館仲有好多有趣玩意,而且每一層都有唔同主題。總知有得玩、有得食、有得買、有得Share,絕對係「韓潮文化 + 現代科技」的集中地。
如果想體驗最新最潮的360度虛擬實境,可以到2樓的VR體驗館,除了可以即時透過VR技術遊覽多個名勝古蹟外,仲可以體驗平昌冬奧的比賽項目之一的跳台滑雪,真係好似跳咗落條賽道咁!如果你係K-POP迷,就唔好錯過K-Star Zone,一次過同多個女團大玩互動,現場所見,唔少歌迷都進入失控狀態呀!
另外,去到韓國,當然唔少得品嘗當地美食,所以K-Style Hub另一個賣點係位於3樓的「韓食體驗館」,當中有機會試玩利用五感體驗韓食食材的餐桌,真係估你唔到!玩到累的話,當然要把握機會去café食吓紫菜包飯、豆腐及茶點之類嘅小食。總之韓國K-Style Hub,真係意想唔到咁好玩!

回首頁      列印

 

/44



C觀點

中原城市領先指數

廚神

旅遊