2016年12月16日

 

糧草先行 - 士兵
職人手工蛋卷

2016年01月29日
  • 手製雜錦蛋卷 $190

   

 

喺香港,想食好嘅蛋卷談何容易,你睇睇北角嗰間「德乜乜」就知有幾誇張,仲想買嚟過年送禮?諗都唔好諗!不過,今年大師姐就幫我解決煩惱,過年前推出手造蛋卷,口味仲有四款,而佢為咗堅持手造原則,不惜遠赴台灣,搵手工蛋卷職人(香港蛋卷職人買少見少),用9個月時間試製,造出一系列蛋卷;材料則選用法國President牛油、食納豆大嘅雞所生嘅蛋,蛋味香而不腥,全部列明絕無添加食得放心,今個新年送禮又有好選擇!
‧原味手製蛋卷──入口香脆,每啖都充滿蛋香,很純粹的味道,最得我心。
‧手製肉鬆蛋卷──肉鬆採用豬後腿肉細火翻炒而成,無添加香精,鹹香蛋香兼備,嗜肉鬆者必吃,不過並不是我杯茶。
‧手製芝麻蛋卷──芝麻用細火慢炒令其香味盡出,再將一部分磨成粉加入粉漿,所以色澤較深,每一啖都芝麻香滿瀉,大愛!
‧手製三星葱蛋卷──選用宜蘭三星葱,呢條葱有幾勁係人都知,葱+蛋卷真係第一次食,味道出奇地夾,對於我呢個葱怪,簡直食唔停口。各$190/盒


售賣點:City's super / www.dashijie.com.hk 網上訂購


饞咀,成日想食好嘢,卻一星期食足五日外賣飯盒嘅am730死肥仔創作總監。

回首頁      列印

 

/144



C觀點

中原城市領先指數

廚神

旅遊