2016年12月16日

 

晨早去旅行 - 楊振邦
W Bangkok 潮玩泰拳概念

2016年12月05日
   

 

較早前放了自己一星期假,並趁機到泰國玩番轉。由於泰國機票價格較預算便宜,所以決定住好少少!今次特別想同大家推介曼谷W Bangkok酒店。亦由於個人對英文字母「W」情有獨鍾,所以諗都無諗就揀咗W Bangkok。
一步入酒店大堂已經知道冇揀錯。貫徹W系列的現代華麗感,再加上一眾充滿笑容的酒店員工,單是酒店大堂已感覺非常良好!而且酒店以潮玩泰拳概念為賣點,好多細位都滲入了泰拳元素,實在「泰」有個性。入到房,我就被床上面的紅色XL拳套枕頭吸引住,立刻「曹星如」上身,化身拳擊手……此外,酒店除了房間夠大外,另一個亮點就是用了智能系統管理所有燈光及冷氣等等設施,非常方便細心。
當日天氣非常好,所以轉眼間就走到泳池嘆番陣。環境不錯,不過,都係志在享受悠悠閒的時間!浸完水,係時候出動,原來行去Chong Nonsi BTS站都係5分鐘路程,真係去邊都咁方便啦。


楊振邦
星晨旅遊市場部總監

回首頁      列印

 

/56



C觀點

中原城市領先指數

廚神

旅遊