2016年12月16日

市道艱難體恤租戶 古巨基自稱良心好業主

2016年12月12日
全部 > 娛樂
  • 市道艱難體恤租戶 古巨基自稱良心好業主

  • 年紀四十有四的基仔,被八十年流行文化荼毒,唔單只翻唱哥哥啲舊歌,估唔到連啲台風「甫士」都抄埋,完全唔怕過時。

    年紀四十有四的基仔,被八十年流行文化荼毒,唔單只翻唱哥哥啲舊歌,估唔到連啲台風「甫士」都抄埋,完全唔怕過時。

   

 

古巨基(基仔)昨日到沙田馬場,為鐘錶品牌代言,更擔任演唱嘉賓,期間獻唱多首膾炙人口的金曲,談到有報道指他投資商舖損手8千萬元,基仔則稱,只是現在市道較差,他以較相宜的價錢出租,更自稱是良心好業主。
 

基仔在現場獻唱過後,一面興奮,更透露為向張國榮(哥哥)致敬,特別製作了一張專輯,翻唱多首哥哥為人熟識的金曲,希望歌迷會喜歡。此外,一直有傳基仔在中環擺花街投資的物業,令他損失8千萬元,他回應說:「其實唔可以講話蝕,因為依家市道艱難,所以我以比較低嘅價錢租俾商戶,我係一名良心好業主。」
 

封口唔講續約英皇
基仔年底將與英皇娛樂合約到期,問他會否續約,基仔面帶神秘地說:「依家唔講住,稍後有新消息即刻公布。(英皇是否以出天價和你續約?)我暫時只可以講,我哋合作得非常愉快。」

回首頁      列印

 

 

/64



C觀點

中原城市領先指數

廚神

旅遊