2016年12月16日

薛凱琪為閨蜜飛台灣

2016年09月02日
全部 > 娛樂
  • 薛凱琪為閨蜜飛台灣

  • 薛凱琪指《閨蜜2》殺青後,因不捨而抱著張鈞甯(中)和陳意涵(左)痛哭。

    薛凱琪指《閨蜜2》殺青後,因不捨而抱著張鈞甯(中)和陳意涵(左)痛哭。

   

 

由薛凱琪(阿fi)、張鈞甯和陳意涵主演的電影《閨蜜2》最近完成拍攝。阿fi早前出席活動時表示,3人因電影結緣而成為好友,阿fi更特意飛往台北一星期與閨密相聚。
 

電影殺青 不捨痛哭
《閨蜜2》早前完成在越南的拍攝,阿fi早前出席公開活動時直言,3人因電影殺青而不捨而痛哭。「我一返到香港就好掛住佢哋,之後鈞甯話不如我去台灣啦!於是我即刻飛過去留咗一個星期,同佢哋食下飯,敘下舊。」此外,阿fi更主動提到她們擁有很多「情侶裝」,例如:瑜伽墊、防曬雨傘及帽子等。
 

新歌MV欲邀閨密幫忙
阿fi最近亦開始準備個人專輯,問到會否邀請意涵鈞甯參與,她便開心地說:「佢哋除咗好支持我嘅電影外,亦有成日聽我嘅歌。最近出咗一首新歌,佢哋話好感動、好鍾意。有機會都想邀請佢哋幫幫忙。」。阿fi亦被問到閨密是否一定要是女性,祖名能否成為她的閨密,她回應:「男生閨密同女生閨密都唔同!女生會分享女生嘅事,男生嘅話,我通常會化身成男子漢去同佢哋溝通,所以唔同嘅!」

回首頁      列印

 

 

/104



C觀點

中原城市領先指數

廚神

旅遊