2016年12月16日

無綫高層大變動 歐陽震華對台前幕後感陌生

2015年11月03日
全部 > 娛樂
  • Bobby開玩笑說:「《東坡家事》喺我自己屋企最高收視有40點!」蚊蚊聞言即提議慶功。

    Bobby開玩笑說:「《東坡家事》喺我自己屋企最高收視有40點!」蚊蚊聞言即提議慶功。

  • Bobby和蚊蚊餓得邊吃包邊受訪。

    Bobby和蚊蚊餓得邊吃包邊受訪。

   

 

歐陽震華(Bobby)及萬綺雯(蚊蚊)昨日接受電台訪問,宣傳新劇《東坡家事》,談到《東》劇收視不俗,平均有24點收視率,Bobby稱總算有交代。對於無綫高層出現大變動,問他現在的無綫是否增添了很多新面孔,他表示:「無論幕前幕後,好多同事都唔識。」


對於《東》劇平均有24點收視,Bobby說:「已經滿意,其實都唔知依家要有幾多點收視先叫好,如果一點有6萬幾人睇,證明社會好發達,多咗人出去玩。 」
對於無綫高層出現變動,監製徐遇安退休,邵麗瓊劈炮,Bobby說:「徐遇安退而不休,應該只係唞一唞。(公司是否增添了很多新面孔?)係呀,好陌生㗎!我一年至返去一次半次,莫講話幕後,幕前都好多唔識,(欠缺歸屬感?)一向都有,啲人識我咪得囉。」Bobby又稱,近日為無綫拍攝招募助理編導短片,笑言:「大家捱得又唔怕捱眼瞓,可以去試試。」
 

無綫是名牌 所以續約兩年
近年不少藝人離開無綫,問Bobby為何主動續約,他笑說:「TVB咁大嘅機構都唔做,做邊度呀?要做就做名牌,原本諗住簽50年,不過怕無咁長命,今日唔知聽日事,所次今次簽兩年拍兩部。」Bobby月中首次與胡定欣合作新劇,在劇中飾演情侶,他得戚地說:「男演員好著數,三十幾歲可以同廿幾歲女演員做情侶,五十幾歲又可以同啲三十幾歲做情侶。」

回首頁      列印

 

 

/56



C觀點

中原城市領先指數

廚神

旅遊